Kmin rzymski mielony TRS 100g
12.10PLN
Nazwa indyjska: jeeraPrzyprawa będąca jedną z najbardziej charakterystycznych dla kuchni indyjskiej, powszechnie używana w różnego rodzaju daniach zarówno na północy jak i na południu kraju. Nasiona kminu często dodawane są w całości do oleju i prażone dla wydobycia aromatu wraz z innymi przyprawami, mogą też być stosowane w formie mielonej, często w połączeniu z kolendrą. Kmin służy jako przyprawa do aromatyzowania ryżu, ziemniaków, jako marynata do mięs, dodatek do dań z warzyw i rośin strączkowych. Mielony kmin jest jednym z podstawowych składników mieszanek curry. Pamiętajmy, że kmin (lub kumin) nie ma nic wspólnego z kminkiem i nie należy tych przypraw stosować wymiennie.
DOSTĘPNOŚĆ: |
Na stanie |
KUCHNIA: |
|
TYP PRODUKTU: |
|
TAGI: |
|
TERMIN PRZYDATNOŚC: |
2026-01-30 |