Soczewica czerwona łamana TRS 500g
5.99PLN
Łamana czerwona soczewica (masoor), jest w rzeczywistości pozbawioną łupinek soczewicą brązową. Dzięki obłuszczeniu, soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Szczególnie ceni się ją w krajach Bliskiego Wschodu, ale zyskuje ona również popularność na polskich stołach. Jest niezwykle pożywna i smaczna, najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. Nie wymaga wcześniejszego namaczania.Soczewica charakteryzuje się wysoką zawartością witamin, szczególnie kwasu foliowego. Kwas foliowy jest jedną z witamin z grupy B. Jest niezbędny do powstawania krwinek czerwonych. Reguluje rozwój komórek nerwowych, wpływa na prawidłową funkcję układu nerwowego, przewodu pokarmowego. Kwas foliowy jest niezbędnym czynnikiem wzrostu i rozwoju.
DOSTĘPNOŚĆ: |
Brak w magazynie |
KUCHNIA: |
|
TYP PRODUKTU: |