• Kuchnia:

  • Typy produktów:

  • Kategorie:

  • Tagi:

  • Reset

Papryka gochugaru do kimchi NONG SHIM 1kg

53.80PLN

Specjalna, grubo mielona papryka gochugaru, służąca do przygotowywania kimchi.

Marynowaną kapustę pekińską przygotowuje się w Korei od setek lat – przygotowywano ją głównie zimną i przechowywano w glinianych słojach pod ziemią, gdzie fermentowała aż do lata. Oprócz kapusty, często wykorzystywane są także ogórki, rzodkiew, dymka czy liście musztardowca. Kimchi najczęściej jedzone jest samo, z ryżem, ale wykorzystywane jest także do wielu innych przepisów, min. kimchi jjigae (rodzaj zupy z kimchi, warzywami i owocami morza) czy kimchijeon (naleśnik z kimchi).

DOSTĘPNOŚĆ:

Brak w magazynie

KUCHNIA:

koreańska

TYP PRODUKTU:

Skład Produktu