Ocet z brązowego ryżu CJW 500g
Wyprzedane
  • Ocet z brązowego ryżu CJW 500g 1

Ocet z brązowego ryżu CJW 500g

6,40 PLN

  • Kuchnia: koreańska
  • Typ produktu: bez konserwantów, gluten free, vege
Dostępność

Brak w magazynie

SKU: 0414 Kategoria:
000

Uzyskiwany z ryżu ocet służący min. do zakwaszania ryżu do sushi (po wymieszaniu z cukrem i solą), ale także jako składnik wielu sosów czy marynat. Delikatniejszy niż ocet spirytusowy, nie dominuje potraw, ale umiejętnie zastosowany i zbilansowany świetnie podkreśla smak potraw i nadaje im nowego wymiaru.Ocet z brązowego ryżu jest szczególnie popularny w kuchni Koreańskiej, gdzie używany jest zamiennie z octem jabłkowym. Możemy użyć go do sushi, ale także wszędzie tam, gdzie użylibyśmy zwykłego octu. Popularny dip do tempury stworzymy mieszając dwie części sosu sojowego z jedną częścią octu.

Additional Information

Weight 0.6 kg

Opinie(0)

Brak opinii dla tego produktu. Dodaj swoją.

Napisz opinię

Be the first to review “Ocet z brązowego ryżu CJW 500g”