Wszystkie zamówienia realizowane są na bieżąco!

Makaron shirataki szeroki CA 400g
Wyprzedane
  • Makaron shirataki szeroki CA 420g 1

Makaron shirataki szeroki CA 400g

6.50 PLN

  • Kuchnia: japońska
  • Typ produktu: bez konserwantów, gluten free, superfood, vege
Dostępność

Brak w magazynie

SKU: 0118 Kategoria:
000

Makaron rośinny shirataki zawiera ZER0 kalorii, nie zawiera węglowodanów i innych cukrów, wspomaga także odchudzanie. Głównym składnikiem makaronu shirataki jest glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośiny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nazywana też jest makaronem Konnyaku. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy. Używane w całej Azji jako popularny składnik diety, makarony shirataki są spożywane jako zamiennik ryżu i makaronu i mogą być włączone do niemal każdej potrawy. Wielką zaletą tych makaronów jest to, że są produktami całkowicie naturalnymi, a błonnik w nich zawarty pomaga ustabilizować poziom cukru we krwi, zmniejsza łaknienie i objadanie się. Makaron shirataki to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny w wodzie błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez pszenicy i glutenu. Shirataki jest przezroczysty, bez własnego smaku, łatwo wchłaniają aromat dodatków i przypraw, jest szybki w przyrządzeniu i występują w różnych i kształtach – można po prostu wrzucić go na patelnię, dodać ulubione dodatki i od razu otrzymać smaczny i zdrowy posiłek. W Japonii shirataki bardzo często jest używany jako jeden ze składników hot pota czy shabu-shabu.

Additional Information

Weight 0.54 kg

Opinie(0)

Brak opinii dla tego produktu. Dodaj swoją.

Napisz opinię

Be the first to review “Makaron shirataki szeroki CA 400g”